Instruktörer

Alexandra

alexMitt cykelintresse började i de norrländska skogarna på en egenimporterad och halvt sönderrostad, polsk hoj för snart tio år sedan. Efter att jag hade gått en mtb-kurs i Göteborg insåg jag min fallenhet för teknisk cykling och sedan dess har det blivit många mil i skogen runtom i Sverige och utomlands. Jag har provat det mesta i cykelväg, alltifrån landsvägscykling på slingrande franska alpvägar till dirt och downhill. Emellanåt tävlar jag i XC och multisport men inget slår stökiga stigar och utförscykling, det är lycka för mig.

Maria

Jag testade min brorsons mountainbike 2004 och blev fast på en gång! Första året körde jag mest på grus- och springspår men 2005 tog jag klivet ut i skogen och undrade hur det var möjligt att ta sig över rötter och sten med fötterna fastsatta i pedalerna. Det visade sig gå alldeles utmärkt och sedan dess är Hellas mitt andra hem, ju mer tekniskt desto roligare. Jag tävlar i långlopp och ett och annat XC-lopp. maria

Foto: Skövde CK

Liselott

liselotteMitt cykelintresse började på min pappas alldeles för stora och tunga mtb, en Miyata, i slutet av 1990-talet. Då var det cykling Tyrestaskogarna utan hjälm och cykelutrustning som gällde. Sedan dess har jag fastnat för sporten. I början av 2000-talet körde jag olika långloppstävlingar. Just nu uppskattar jag kombinationen av känslan av flow och naturupplevelser på skogsstigar och grusvägar. Det är en stunds lycka. Eftersom jag har nördat in mig på sporten så tycker jag att cykeln rent designmässigt är bland de finaste skapelser som gjorts. Gillar att bygga om cyklar, och äger en blandning av singelspeed-, mtb- och downhillcyklar.

Linda

lindaIntresset för mtb föddes när jag flyttade till Stockholm 1996 och köpte mig en Djurgårdsfärgad Scott Comp Racing i syfte att pendla till jobbet på. Under åren som gick blev avstickarna från den asfalterade pendlingsvägen fler och fler och jag körde längre och längre omvägar i skogen när jag skulle hem. I början av 2000-talet anmälde jag mig till några lopp i LLC och fattade direkt tycke för mixen av långa sega grusvägar och de mer stökiga och tekniskt svåra stigarna. I dag kör jag en mer allsidig cykelkost bestående av avkopplande mtb, fartfylld downhill och single speed till jobbet.

Lisa

lisaEn god vän sade till mig "Varför provar du inte mtb, jag tror att du kommer att gilla det". Detta var 2006 och sedan dess har jag cyklat massor i skogen och i bergen både i Sverige och utomlands. Det jag älskar med cykling är utmaningen, att ständigt utmana sig själv både fysiskt och psykiskt. Känslan av att äntligen ha klarat av ett "problem" (krux eller mental spärr) som jag nött på hur länge som helst – det lyckoruset varar i veckor. Cyklar både mtb och downhill.

Hanna

hannaFår jag inte cykla blir jag på dåligt humör. Speciellt när det inte har regnat på några dagar och man vet att skogen ligger torr och lockande. Jag har alltid gillat att cykla och blev helt såld på skogscykling när jag köpte min första mountainbike för snart 10 år sedan. Det är klart att jag var rädd i början, men att våga och att klara, det är verkligen häftigt. Nu är jag en riktig cykelnörd och vurmar för allt ifrån att cykla till jobbet till att pumpa landsväg. Jag är också av åsikten att var sak kräver sin cykel och jobbar på att utöka min cykelpark så ofta jag kan. Jag älskar att tävla i multisport och cykel och försöker komma iväg utomlands minst en gång om året för att testa nya stigar eller rejsa.

Lovisa

lovisaFör mig började det på en spinning-cykel i en svettig gym-lokal för några år sedan. Jag tänkte "om jag tycker detta är kul, hur kul borde det då inte vara ute i naturen?". Efter lite tips från nära och kära skramlade jag ihop till min första mountainbike och mycket riktigt, det var ju galet kul! Sedan dess är jag fast och älskar kombinationen av fart och spänning, träning och härlig natur. Det finns alltid en utmaning att bita i och känslan att klara något man sett som omöjligt tidigare är oslagbar.

Nyheter

MTB-skolan i Bicycling

2015-01-11

Vi är fantastiskt glada över ett nytt samarbete med tidningen Bicycling som kommer pågå under hela 2015. MTB-skolan är en artikelserie med en himla massa bra MTB-tekniktips som vi fått äran att bidra med. Varje nummer under året kommer innehålla nya praktiska tekniktips. 

Samarbeten