För vem?

Kursen riktar sig till tjejer som vill lära sig eller utveckla sin teknik i skog och mark. Vårt mål är att visa att mycket av cykling handlar om teknik mer än mod och vi vill se tjejer ta för sig i skogen och utvecklas. Vi varvar teknikträning med lite längre turer där vi repeterar momenten men med mer fokus på flyt, fina stigar och cykellycka.

Ett mål med kursen är också att skapa kontakter, ett nätverk för cyklande tjejer där man träffas, cyklar och har kul tillsammans. Du som går den här kursen bestämmer själv vilka moment du vill vara med på, ingen press eller prestationskrav, vi vill bara visa hur roligt det är att cykla mtb. Vi bygger upp svårighetsgraden successivt för att du ska känna dig trygg och flera av delmomenten övar vi och repeterar under hela kursen.

Alla instruktörer, hjälpcyklister och gästinstruktörer är tjejer, då vi vill visa upp kvinnliga förebilder för att peppa, inspirera och motivera andra tjejer att utveckla sin teknik, kliva utanför komfortzonen och tänja lite på gränserna.

Nyheter

MTB-skolan i Bicycling

2015-01-11

Vi är fantastiskt glada över ett nytt samarbete med tidningen Bicycling som kommer pågå under hela 2015. MTB-skolan är en artikelserie med en himla massa bra MTB-tekniktips som vi fått äran att bidra med. Varje nummer under året kommer innehålla nya praktiska tekniktips. 

Samarbeten