Tid och Plats

Kursdatum: 2 maj - 28 maj 2016

Måndagar/Onsdagar: 18.30 - 20.30

Lördagar: 10.00 (passlängd beroende på var vi kör hur länge vi fikar :-)

Kursen börjar med en intro/mekkväll där ni träffar oss ledare och de andra kursdeltagarna. Under kvällen kommer vi att lära oss grundläggande cykelmek som att ställa in och justera växlar, byta slang m.m. samt att ni får möjlighet att gå igenom era cyklar så att all utrustning är i bra skick innan vi ger oss ut i skogen. Under kvällen kan ni också kan passa på att få tips och råd om övrig utrustning och ställa frågor om kursen. Mekkursen hålls av Cykloteket och vid det tillfället samlas vi i butiken i Västberga.

På måndag- och onsdagkvällarna lägger vi mycket fokus på teknik. Vi kommer bland annat att börja kursen med en lättare teknikbana med byggda hinder och under passen går vi igenom de olika delmomenten, där vi förevisar, övar, pratar teknik och ger personlig feed-back.

På helgen kör vi en lite längre tur där vi repeterar teknikmomenten men med mer fokus på cykelglädje och vi visar olika cykelstigar.

Mer information om vilka samlingsplatser som gäller finns i kursplanen. Vi går även ut med utskick via e-mail om tid och/eller samlingsplatsen skulle ändras.

Nyheter

MTB-skolan i Bicycling

2015-01-11

Vi är fantastiskt glada över ett nytt samarbete med tidningen Bicycling som kommer pågå under hela 2015. MTB-skolan är en artikelserie med en himla massa bra MTB-tekniktips som vi fått äran att bidra med. Varje nummer under året kommer innehålla nya praktiska tekniktips. 

Samarbeten